top of page
DSC_0263.JPG

OVER ONS

Hoe lang is het geleden dat je blootsvoets door de bedauwde beemden liep?

Hoe lang is het geleden dat je 's morgens eieren raapte voor je eigen ontbijt,

dat je zelf tomaten plukte en sla sneed voor je picknick?

Weten je kinderen dat druiven niet aan de bomen groeien?

Wist je dat schapen echt aaibaar zijn?

Het ontstaan van de Blotevoetentuin is verweven met een liefdevolle hobby die ontkiemde in de achtertuin van Jef en Marleen. Hier werden niet alleen kippen en konijnen gehouden, maar al snel vonden ook geiten, schapen, varkentjes en zelfs ezels er een thuis. Wat begon als een bescheiden achtertuin groeide gestaag uit tot een idyllische boerderij.

Naast de innige band met dieren, koesterden Jef en Marleen altijd een passie voor kinderen. Beiden zijn leerkrachten van opleiding, en in 2004 bundelden ze hun passies om de Blotevoetentuin op te richten. Zo transformeerde een persoonlijke hobby tot een florerende kinderboerderij. De drijfveer was simpel: anderen laten delen in de vreugde van dieren en de natuur.

Nu, vele jaren later, blijft de Blotevoetentuin een warme, kleinschalige kinderboerderij. Het welzijn van de dieren en de vreugde van kinderen staan hier altijd centraal. Onze locatie, ooit een privétuin, is omgetoverd tot een afgesloten domein waar kinderen veilig kunnen spelen en ontdekken. Naast typische boerderijdieren huisvesten we inmiddels ook enkele 'speciallekes', zoals alpaca's, damherten, een baardagaam, diverse vogelsoorten en een aantal schildpadden.

Op onze kinderboerderij draait alles om het terugbrengen van kinderen naar de natuur. We geloven dat het waardevol is om te genieten van de eenvoudige dingen in het leven en tot rust te komen te midden van dieren en de natuur.

Wat ooit als een hobby begon, is ondertussen uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Naast Jef en Marleen zijn nu ook dochter Silke en haar man Kenny toegewijd aan het creëren van mooie herinneringen voor de kinderen die onze boerderij bezoeken. In 2024 vieren we trots ons 20-jarig jubileum.

In de Blotevoetentuin is iedereen welkom om de charme van het boerenleven te ervaren, te leren en te genieten. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op onze boerderij, waar avontuur en plezier hand in hand gaan!

bottom of page