KONIJNTJES

21/04/2016

Konijntjes zijn misschien de meest geliefde dieren op onze boerderij. Waarom?

Omdat ze zo schattig zijn, zo 'fluffy'. Kinderen kunnen ze gemakkelijk op hun schoot nemen en ze blijven uren zitten om zich te laten aaien of borstelen!

Het konijn is ongetwijfeld het dier dat wij het meest hebben. Iedereen weet het: konijnen kweken als konijnen... Ondertussen hebben we wel een goede oplossing : onze mannetjes en vrouwtjes zitten nu echt gescheiden en als we willen kweken, worden er gewoon koppeltjes gemaakt. Toch blijft ons konijnenaantal maar groeien. De oorzaken zijn verschillend...

Allereerst zijn er de mensen die een konijntje in huis hebben gehaald en pas dan beseffen dat dit toch wel wat zorg en vooral onderhoud nodig heeft. Als we alle konijnen moesten aannemen die mensen ons gratis aanbieden, dan was de konijnenpopulatie in onze tuin niet meer te overzien!

Een andere oorzaak is dat kinderen een konijn wel eens terugzetten in een verkeerd hok. Voordat wij dat doorhebben, is het te laat... Enkele weken later hebben we kleintjes.

En dan zijn er nog de ontsnapte konijnen in onze tuin. Dat zijn natuurlijk de gelukkigste konijnen ooit! Zij huppelen vrolijk rond in alle vrijheid; ze eten gras, bladeren en liefst en vooral mijn bloemen! Maar, ik heb ze 'te grazen genomen': van nu af aan zet ik de bloemen in potten op een verhoogje. Daar staan ze veilig.

Vooral 's morgens en 's avonds zitten onze 'wilde' konijnen rustig te genieten op alle resterende stukjes gras. Ze hebben nauwelijks vijanden. Alleen voor onze jonge honden moeten ze op hun hoede zijn. Die slagen er af en toe wel eens in één van hen te vangen, maar de konijnen kennen hun vluchtwegen en meestal zijn ze de honden te vlug af.

Een tijd geleden vonden Silke en Kenny, na veel geblaf van de honden, een verwilderde kat in onze tuin. Zij had een volwassen konijn onder onze tractor gesleurd. Ze had het gedood om op te eten... Een straffe kat! Er lopen ook 'flauwe' katten door onze tuin. Ooit zagen we een kat in grote snelheid weg vluchten... Er zaten twee konijnen achter haar aan!

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Open Dag

30/03/2019

1/1
Please reload

Recente berichten

30/03/2019

19/06/2017

23/03/2017

17/03/2016

03/03/2016

25/02/2016

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square