top of page
  • Boer Jef

Regenweer

Ze stonden allemaal binnen vanmorgen (behalve de nandoes...) en gelijk hadden ze. Sinds september geef ik de dieren vier keer per week eten en dit was de eerste keer in de regen. Wat een weer, zeg!

Een weer om geen hond door te sturen, zeggen ze toch? Wel, toch gingen ze trouw mee: ons Lara en onze Frodo. Luna, de kat, die haakte wijselijk af. Frodo, ons meneerke, wordt trouwens niet graag nat... dan ligt zijn pelske niet goed...!

Wel, goed ingepakt met regenhoedje en al (Frodo lacht mij hiermee letterlijk uit!) gingen we aan het werk. De dieren voederen is met regenweer iets omslachtiger: je moet nu in de hokken gaan: het eten moet immers droog blijven! Ik weet zelfs niet of de dieren naar buiten zouden komen om te eten.

De tuin begint na enkele dagen regen al serieus slijkerig te worden. Je moet heel voorzichtig stappen: zelfs met stapbotinnen is het gevaarlijk. Elke dag voel ik me wel enkele keren wegglijden... maar tot nu toe heb ik me altijd staande kunnen houden.

Voor ik op het einde terug in huis ga, pluk ik al het hooi van mijn kleren. Met dit weer plakt het nog wat harder. Ik doe mijn laarzen uit en mijn natte kleren, want ik wil het huis niet vuil maken...

Lara en Frodo denken daar niet zo over na... Lara wacht om zich uit te schudden tot ze binnen is en Frodo gaat zich droogwrijven in de zetel (waar gelukkig een deken in ligt!).

Regenweer, neen we houden er niet van...

Recente blogposts

Alles weergeven

Ja, het gaat vriezen. Ik moet jullie niet vertellen dat de vrieskou de laatste bladeren nu echt wel gaat laten vallen, maar daar gaan we niet over beginnen... We zijn er klaar voor. Meestal moeten we

bottom of page