top of page
  • Boer Jef

De 'spookdrone'

Kenny moet 's nachts vaak uit zijn bed... De schuldigen hiervan zijn meestal onze dieren: deze beginnen soms 's nachts zoveel lawaai te maken dat het lijkt of er iets ernstig aan de hand is. Meestal is het niets...

Toen Kenny op een avond weer eens op controle ging, hoorde hij een heel raar geluid. Geen dierengeluid..., het was eerder een 'technisch' geluid. Hij haalde Silke erbij, want hij kon dat geluid niet thuisbrengen. Het geluid verplaatste zich in de tuin, maar leek toch eerder uit de bomen te komen. Ook Jef werd erbij gehaald en met zijn drieën gingen ze op zoek met zaklampen. Ze doorlichtten al de bomen en kwamen tot het besluit dat het een drone moest zijn die ergens vastzat. Een drone is zo'n klein onbemand vliegend object, zoals jullie weten. Inbrekers schijnen het te gebruiken om de buurt te verkennen voordat ze toeslaan.

Toch vonden ze de drone niet terug, maar plots verplaatste het geluid zich heel snel naar de buren. Waarschijnlijk was men daar aan het inbreken... Jef belde de buren, maar er was niemand thuis. Als een goede burger nam hij zijn verantwoordelijkheid en ging voorzichtig eens kijken. Toen hij vooraan aan de straat kwam, werd alles duidelijk. Enkele huizen verder waren ze (rond middernacht) voegen aan het uitslijpen uit de muren... Dat bracht een snijdend, eerder technisch, geluid voort. Dat geluid moet in onze bomen weerkaatst geweest zijn. Geen drone dus, maar wel enkele uren slaap minder.

Recente blogposts

Alles weergeven

Ja, het gaat vriezen. Ik moet jullie niet vertellen dat de vrieskou de laatste bladeren nu echt wel gaat laten vallen, maar daar gaan we niet over beginnen... We zijn er klaar voor. Meestal moeten we

bottom of page