top of page
  • Boer Jef

De nandoes

Naar mijn mening zijn de nandoes, na de kalkoenen, de minst aantrekkelijke dieren in onze tuin. Maar ik hou dan ook niet echt van 'gevogelte' of liever gezegd: ik hou niet van iets dat fladdert... Motten vind ik verschrikkelijk, zelfs met vlinders heb ik het moeilijk... Ik zal nooit of nooit in het kippenhok binnengaan en als er per ongeluk een vogel in huis vliegt... kom ik niet meer binnen... Dus, kinderen die schrik hebben van honden...: trek het je niet aan, iedereen is wel bang voor iets!

De nandoes zijn echt wel een aandachtstrekker: kinderen vinden ze indrukwekkend en ze zijn ook wel grappig (naar het schijnt) : ze springen op een grappige manier rond door de weide, ze spelen met de hertjes en de alpaca's.

Nandoes laten zich niet graag pakken, dat hebben we vorige winter gemerkt toen we ze wilden ophokken. Het was écht wel te nat voor deze grote vogels en toen het daarbij ook nog erg koud werd, konden ze niet meer op hun weide blijven.Toen de nandoes nog jonger waren en bij ons aankwamen, konden we ze bij de konijnen in de stal zetten: daar zaten ze warm en droog. Afgelopen winter moesten ze naar het kippenhok. Hoewel het daar behoorlijk groot is, zaten ze daar toch tegen hun zin! En Kenny en Jef hadden nog zoveel moeite gedaan: je moet eens nandoes proberen te vangen in een open weide die onder water staat... Kan je er een beeld van vormen? Neen? Wel, ik kan zeggen dat zowel de nandoes als de mannen van onder tot boven onder het slijk zaten...

bottom of page