top of page
  • Boer Jef

Frodo, mijn helper

Als ik 's morgens de dieren ga voederen, staan ze al klaar: Lara, Frodo en Luna. Trouw aan mijn zijde lopen ze mee door gans de tuin, van hok naar hok. Lara doet dat wat doelloos, Luna wat speels, maar voor Frodo is het echt een job: hij controleert echt elk hok en elk hoekje van de tuin. Als er iets niet oké zou zijn, zou ik dat direct weten.


Frodo is zo stilletjes aan ook echt mijn hond aan het worden, al twijfel ik eraan dat hij me echt ziet als baasje. Frodo is de leider van onze kleine hondenroedel: hij wijst alle honden terecht als ze iets doen wat niet mag. Als Leon weer eens aan de zetel (op het terras) knabbelt bijvoorbeeld, dan krijgt hij serieus op zijn donder!


Maar Frodo bepaalt ook zowat zelf de regels: hij maakt me bijvoorbeeld wakker als ik wat langer wil slapen en als het etenstijd is voor hen, komt hij dat ook altijd zeggen: stipt op het uur. Want stipt is meneertje wel!


Frodo kan deuren open doen: hij gaat en staat in ons huis overal waar hij wil. Alleen binnen en buiten gaan, lukt niet: de schuifdeur is nog een beperking op zijn vrijheid... Soms is het wel handig dat Frodo deuren kan openen. Laatst had ik Luna per ongeluk opgesloten in onze slaapkamer. Ze begon te krabben aan de deur en nog voor ik kan rechtstaan om ze te verlossen, snelde Frodo op zijn typische drafje naar boven en opende de deur om de poes buiten te laten. Hij kwam gewoon samen met haar naar beneden en keek me aan in de zin van "Zo, dat heb ik snel even voor je gedaan!"

bottom of page