top of page
  • Boer Jef

Het goede leven

Volgt u ook de serie 'Het goede leven'? Prachtig, hé!


Het klinkt misschien wat hoogmoedig, maar eigenlijk doet onze tuin en ons leven me daar toch wel een beetje aan denken... Als ik mijn najaarsoogst bij elkaar leg, bijvoorbeeld. We halen in de verste verte niet dezelfde oogst als de kandidaten van het programma, maar het geeft ons wel hetzelfde gevoel.


Die postbode, Paul, doet me echt denken aan mijn vader. Mijn vader had ook een enorme moestuin, waarin hij na zijn werk uren doorbracht. Mijn vader had ook alle soorten groenten: de mooiste en de grootste. Hij wilde ook altijd eerst zijn: nieuwe patatjes met pasen, maar ook altijd laatst: tomaten tot kerstmis...


En mijn vader deelde ook graag uit: hij teelde groenten voor een gezin van vijf, de rest werd met plezier weggegeven aan familie, vrienden en buren. Mijn vader zou eens glimlachen bij mijn moestuin... "Goed bezig," zou hij zeggen "maar dat zou ik toch zo of zo doen!" Ik had veel van hem kunnen leren...


Nog een gedeeld gevoel met het programma: Jef bakt ook uitstekende pizza's in onze leemoven, dat zullen vele kinderen wel bevestigen! Maar daar houdt de vergelijking op: ik kook en moestuinier toch wel op een lager niveau. Al gaat het daar niet echt om. Waar het dan wel om gaat? Genieten van het goede leven!

bottom of page