top of page
  • Boer Jef

Onze vijgenboom


Misschien staat ons huis wel bekend als 'het huis met de vijgenboom'... Waarschijnlijk wel, want al wie aan onze voordeur komt, moet zich bukken voor onze imposante vijgenboom. We plantten de boom zo'n twintig jaar geleden. Hij blijkt echt op een ideale plaats te staan: de zon in de voormiddag en wat beschut tussen de muren. De boom groeit elk jaar enorm.


Een vijgenboom is eigenlijk een woekerplant en we moeten regelmatig snoeien. Daar blijkt hij geen last van te hebben. Onze vijgenboom heeft al honderden nakomelingen... Ja, een vijgenboom is echt makkelijk te stekken. Elk jaar nemen we van het snoeisel enkele stekken en na drie jaar heb je al een mooi plantje waarmee je iemand plezier kan doen.


Schitterende boom dus... Spijtig genoeg vallen de vijgen altijd te vroeg op de grond... Heeft vast te maken met ons klimaat. Niets aan te doen.


bottom of page