top of page
  • Boer Jef

Liefde voor emaille


Mijn liefde voor emaille is ontstaan in mijn kindertijd. Op de zijmuur van een boerderij waar wij dagelijks passeerden, hing een prachtig reclamebord. Het was reclame voor koffie De Beuckelaer. De oude vrouw keek ons elke dag zo vriendelijk aan, daar werd je goed gezind van!

Toen we dat bord later op een rommelmarkt zagen, kon ik er niet voorbij... Het was ons eerste emaille reclamebord. Ze hangt nu bij ons in huis en lacht elke dag naar ons: wij zijn dan ook altijd goed gezind :) !

Ondertussen hebben we nog heel veel reclameborden op de kop kunnen tikken. Een deel ervan hangt achteraan in ons huisje.

Onze tuin staat ook wel een beetje bekend voor zijn oranje emaille potjes. In de loop der jaren kocht ik elk potje dat ik zag (ze kostten toen nog niet veel..., dat is nu anders) en zodoende staan er tientallen verspreid in onze tuin. Hun kleur steekt mooi af tegen het groen.

bottom of page