top of page
  • Boer Jef

Flip, een 'kieken' van een vogel...


Flip is onze halsbandparkiet... Hoe hij bij ons terecht kwam, weten we al niet goed meer. Flip woont al heel lang bij ons. De eerste jaren zat hij in een kooi, zoals dat meestal gaat met siervogels. Op een dag was Flip echter verdwenen uit zijn kooi... Kinderen hadden hem losgelaten...


We dachten dat we Flip kwijt waren, maar tot onze verbazing vloog Flip rond in de buurt van ons huis. Jef probeerde hem te vangen, maar dat lukte niet. We lokten hem met pindanoten, zijn lievelingseten, maar Flip liet zich niet vangen... Toch kwam hij elke dag weer naar huis voor zijn pindanoten. We plaatsten een voedertafel voor hem met pindanoten erop. Flip kwam meermaals per dag eten, zijn ogen strak gericht op de honden, want vooral Frodo deed veel moeite om Flip te vangen...


Grappig was het wel: soms zaten we met z'n allen op het terras met Flip bij ons op een meter afstand. Hij was er gerust in: onze pogingen om hem te vangen hadden we opgegeven! Wat minder grappig was, was dat Flip 's morgens om 5 uur al honger had en hij elke morgen opnieuw onder ons raam begon te krijsen omdat... de noten op waren.


Toen gebeurde er iets heel bijzonders. Telkens als het voorjaar eraan kwam, werd Flip tot over zijn oren verliefd... op een haan! Jawel, zo verliefd dat hij zijn haan de hele dag stalkte. Hij zat zelfs regelmatig op de rug van zijn haan en liet zich zo rondvoeren tussen de andere kippen.


En dan opeens twee jaar geleden, besloot Flip om een kip te worden: hij keerde het vrije vogelleven volledig de rug toe en ging in het kippenhok wonen. Hij kon daar uit, we lieten hem zelfs een paar keer zelf los, maar Flip keerde steeds weer terug. Het leek wel of hij zijn plekje gevonden had!


Tot enkele maanden geleden... Toen ik 's ochtends opstond hoorde ik een geluid dat ik al erg lang niet meer had gehoord: gekrijs voor pinda's. Toen ik naar boven keek zag ik Flip echter niet vliegen maar wel... een andere, blauwe halsbandparkiet!


Flip bleek het geluid ook gehoord te hebben want al snel was hij niet meer te vinden in het kippenhok. Flip had nu echt een vriendje gevonden, een soortgenootje waar hij hele dagen mee rond vliegt!

bottom of page