top of page
  • Boer Jef

Gesneuvelde reuzen...


We hebben veel bomen in onze tuin, maar onze lievelingsbomen zijn niet meer...

Toen we ons stuk grond kochten, stond er maar één boom op onze grond: een grote wilg. Het was duidelijk ooit een knotwilg geweest. Je kon er makkelijk in klimmen; de boom was gedeeltelijk hol van binnen en in de buitenkant was een betonnen weidepaal vergroeid.


De boom heeft veel kinderen gelukkig gemaakt, want hij was perfect om boomhutten in te bouwen.

De wilg was oud en een blikseminslag had een deel van zijn kruin verwoest. Een volgende storm maakte het werk af... en nu ligt de boom verslagen in de weide. Maar echt opgeven doet hij niet: op de oude stam staan al nieuwe scheuten en het is vooral Frodo die nu geniet van deze boom: hij kan er gemakkelijk in kruipen en heeft dan een mooi uitzicht over de weides.


Onze wilde kastanjeboom onderging hetzelfde lot: een bliksem maakte een barst in zijn stam en een volgende storm kliefde hem in twee.


Veel brandhout en veel werk erbij, maar vooral: onze twee lievelingsbomen weg... 🙁

bottom of page