top of page
  • Boer Jef

Finn, "de waterhond"


Finn en Frodo zijn onze twee Finse lappenhonden en toch zijn ze zo verschillend...! Zoals al eens verteld, is Frodo een klimmer, een springer en een drijver. Finn is niets van dit alles, maar zij heeft dan weer een ander talent. Talent? Wel meer een 'drang'...


Finn is gek op water. Als puppy al dronk ze niet uit haar drinkbak, neen: ze kroop er in! Als Kenny en Silke de dieren gingen voederen, sprong ze in elke waterplas of erger nog, waterbak die ze tegenkwam. Finn was van kleins af een 'kwajongen', een meisje dat liever vuil dan mooi was.


Haar drang naar water bracht haar op een gegeven moment wel eens in serieus gevaar... Zoals we gevreesd hadden, had het zwembad een té grote aantrekkingskracht op Finn... Toen Kenny haar even niet hoorde, ging hij kijken en jawel hoor: Finn was in het zwembad gesprongen. Ze was nog oké, maar langer had het niet moeten duren: ze kon er niet meer uit! Het werk voor die dag was snel gekozen... : een nieuwe afsluiting rond het zwembad. Ons zwembad was altijd al heel goed afgesloten, er komen hier immers teveel kinderen...! Nu moesten echt alle gaatjes gedicht worden, want als een hond ergens wil zijn, raakt hij door de kleinste opening.bottom of page