top of page
  • Boer Jef

De Axolotl, een raar dier...


Er was nog een aquarium over in ons kleine dierengedeelte. Misschien konden we er vissen in houden? Neen, Silke en Kenny wilden iets speciaals: een axolotl!


Ik had er nog nooit van gehoord; het zou wel iets Mexicaans zijn, zoals zijn naam al verraadde. Waarschijnlijk een chinchilla-achtig knuffelbeest... Niets was minder waar: de axolotl is een salamander, werkelijk een lelijk beest (smaken verschillen natuurlijk wel, hé... 😉).


De axolotl is een salamander die geen salamander wordt... Hij blijft in de visachtige fase zitten en blijft dus ook altijd in het water. Hij krijgt ook vissenvoer. Neen, geen korrels of vlokken, maar ingevroren wormen en insecten. In de natuur eet hij die ook, samen met de allerkleinste visjes. In de natuur is de axolotl bijna uitgestorven, maar hij leeft dus nog wel in allerlei aquariums over de hele wereld, bij liefhebbers van 'rare diersoorten'.


bottom of page