top of page
  • Boer Jef

Leve de vrijheid !

We hebben deze week onze drie jonge pauwenvrouwtjes losgelaten. We hadden ze begin maart gekocht en nu mochten ze naar de vrijheid! Ze zaten heel de tijd bij de kippen in het hok.

Hopelijk gaat alles goed, want onze pauwenvrouwtjes verdwijnen altijd redelijk snel. De vos, weet je wel...

Ook al slapen de pauwen hoog in de bomen, toch kunnen ze niet altijd ontsnappen aan deze nachtelijke rover.

Ook vorig jaar hebben de vrouwtjes het niet gehaald. Erg spijtig, vooral omdat ze hier uitgebroed worden. Dat op zich is al speciaal: pauwen zijn heel tere en kwetsbare beestjes wanneer ze als kuiken rondlopen. Eens volwassen zijn het bijzonder sterke en brute dieren. Ze versieren niet alleen de tuin, maar ze domineren die ook... Het is altijd opletten dat ze de kippen en hun kuikens niet lastig vallen : met een uithaal van de sterke pauwensnavel is een kuiken snel in de hemel...

Onze mannetjespauwen zullen tevreden zijn: ze hebben nu weer iets om voor te pronken. Een mannetjespauw kan je moeilijk houden zonder vrouwtjes... Ze zullen dan in de broedtijd op zoek gaan, verder en verder van huis weg. Paul de pauw en Peter Tweeteen (dat verhaal hoor je later nog wel) zullen tevreden zijn!

bottom of page