top of page
  • Boer Jef

Leon ziek

Maandag 6 juni begon als een gewone dag: het zou druk worden... maar de zon scheen! Toch verliep de dag iets anders dan verwacht. Toen Leonneke bij ons in huis kwam, legde ze zich direct neer... Geen speelsheid, niks! Leon ging niet mee naar de dieren en stond zelfs niet recht om Mohamed te begroeten.


De situatie verergerde. Na een tijdje wilde Leon haar hoofd zelfs niet meer rechthouden! Omdat onze dierenarts niet beschikbaar was, reden we naar de dierenartsenpraktijk 'De Bosberg' in Langdorp. Wat zou er aan de hand zijn? Iets verkeerd gegeten? Maar wat? Giftige planten misschien? Of een voorwerp dat in haar maag of darmen was blijven vastzitten?


Op de röntgenfoto's zagen de dierenartsen luchtbellen in de darmen en het leek wel dat de darmen in elkaar gedraaid zaten... Leon kreeg direct een infuus en antibiotica om aan te sterken. Ze moest daar blijven... Als we vertrokken keek ze zelfs niet meer naar ons. 😢


Verslagen en verward keerden we terug naar huis. Rond vijf uur kregen we een telefoontje: uit het bloedonderzoek bleek dat Leon in ieder geval niet vergiftigd was! Een opluchting... maar de dokters gingen toch opereren: ze moesten zeker zijn of er geen obstructie was in de darmen. Tussen 19 en 20 uur die avond zou ze nog geopereerd worden... Het waren spannende uren. Rond 21.30 uur konden we niet meer wachten: Jef belde naar de praktijk. Leon was net geopereerd: er zat niets in haar darmen, ook geen knoop. Maar de darmen waren echt enorm ontstoken. Met antibiotica zou dat te genezen zijn.


Dinsdagmorgen kregen we een telefoontje: Leon was aan de beterhand! Gelukkig! 😀

bottom of page