top of page
  • Boer Jef

Mohamed

Het einde van het schooljaar nadert en dat betekent afscheid nemen van onze stagiairs. Ook van Mohamed dus... Mohamed volgt het 7de jaar dierenzorg in Geel en loopt voor het tweede jaar stage bij ons. Vorig jaar werkte hij samen met zijn vriendin Virginie (ook een schatje!) , maar dit jaar stond hij er alleen voor. We hebben zeer veel hulp gehad aan Mohamed! hij kwam het derde trimester elke dag: heet weer, gietende regen, treinstakingen... Mohamed was er altijd! Hij deed bij ons echt alle werkjes: de dieren voederen, water geven, proper zetten (al was dat dit jaar vooral het werk van Yana en Febe), maar ook voor alle andere werk konden we hem inschakelen. Afwassen bijvoorbeeld, afgeschoren hagen opruimen, boomstammetjes versleuren.


Mohamed is heel sterk; hij doet het liefst zwaar werk: met bakken drank sleuren, hooi en diereneten verplaatsen door de tuin,... Voor hem is dat training; niets is teveel! Maar we konden ook rekenen op zijn handigheid en technische inzicht: iets in elkaar knutselen: hooiruif of compostbak, geen probleem! Mohamed werkt zonder plan: het zit allemaal in zijn hoofd, zegt hij. Ik weet het: dit lijkt allemaal een beetje op een aanbeveling voor een sollicitatie... Wel, moest u iemand nodig hebben, Mohamed gaat na zijn zevende jaar op zoek naar werk...! Snel zijn... zo iemand kom je zelden tegen!

Mohamed (en Virginie) is ondertussen een goede vriend geworden: een rustige gast, bescheiden maar met een fijne zin voor humor. Een genieter ook, van de gewone dingen... zoals wij. We gaan mekaar niet uit het oog verliezen!


Bedankt Mohamed!

bottom of page