top of page
  • Boer Jef

DE INSECTENTOREN

Eerder vertelde ik al dat we ons best doen om insecten naar onze tuin te lokken. Wel, de 'hype' van de tuin mag dus ook bij ons niet ontbreken: een insectentoren!

Reeds jaren hangen we overal in onze tuin potjes met bamboestokken of andere holle stokken (bijvoorbeeld van zonnebloemen) om zo solitaire bijen en andere insecten aan te trekken. Zo'n kleine insectenhuisjes maak je dus zeer makkelijk zelf. Leuk om te doen met de kinderen, trouwens! En ik garandeer je: het werkt echt!

Toch wilden we ons dit jaar eens aan een echt insectenhuis wagen... We hadden een heel grote kist, dus de basis was er al. Maar hoe moesten we die kist zodanig opvullen dat niet alles door elkaar zou vallen? We gebruikten mandarijntjeskistjes: die kistjes konden we mooi opvullen en dan op elkaar plaatsen. Met wat extra houten planken erbij konden we aan de slag. Kenny boorde voor ons gaatjes in wilgenboomstammetjes en die vormden de basis. De kistjes werden verder opgevuld met allerlei natuurlijke materialen waarvan we dachten dat insecten er zich thuis zouden in voelen: stro, bladeren, boomschors, fijne takjes, dennenappels en de onvermijdelijke bamboe. We plaatsten er nog wat stenen en dakpannen tussen om zo nog extra holletjes te maken.

Achteraf niette Silke kippengaas voor de insectenkast: zo kunnen de fijne materialen er niet te gemakkelijk uitvallen.

We plaatsten de insectentoren naast onze bloemenweide... Benieuwd wie er allemaal komt wonen!

bottom of page