top of page
  • Boer Jef

Hoe Floortje bij ons kwam

Het was winter, een koude winter, toen Floortje bij ons kwam. Floortjes moeder was gestorven enkele weken na haar geboorte en de eigenaars van Floortje, de familie Verbeek die wel meer alpaca's hebben, konden niet voor haar zorgen: Floortje moest namelijk met de papfles worden grootgebracht en hier kruipt veel tijd en energie in. Vandaar hun vraag aan ons: ze vroegen ons of wij Floortje niet wilden grootbrengen. Het zou een zware en delicate opdracht worden... Floortje was zo klein en zo fragiel. Maar toen we haar zagen, waren we meteen verkocht! We zouden proberen Floortje met de papfles groot te krijgen.


Als gezelschap voor haar kozen wij één van onze Ouessant schaapjes uit: zij zou bij Floortje blijven en haar ook van alles kunnen leren. Floortje aanvaardde de papfles goed en ze maakte van die heerlijke smakgeluidjes als ze dronk... Ze werd erg aanhankelijk: ze liet zich graag aaien en gaf zelfs kopjes! We hadden een stalletje voor hen gemaakt achter onze ezels, op de plaats waar we normaal het hooi en het stro bewaarden. We lieten veel stro liggen, want het was koud. Het sneeuwde zelfs! Floortje zat lekker warm en was altijd blij om ons te zien: we gingen zo vaak we konden naar achter in de tuin. Ze moest vijf keer per dag telkens 2 papflesjes krijgen, ook 's nachts! Silke gaf vaak de fles, maar de zwaarste taak lag toch bij Jef: hij bleef elke dag speciaal op om Floortje rond middernacht nog de laatste flesjes te kunnen geven... Een zware winter, maar de lente naderde! Floortje werd groot en sterk en in de lente huppelde ze rond in de weide en maakte ze kennis met de andere schaapjes. Fantastisch! 😊


bottom of page