top of page
  • Boer Jef

Leon speelt met zijn leven!

Leonneke is al flink gegroeid, maar toch kan hij nog altijd hier en daar door de weideafsluitingen. Liefst en vooral kruipt hij bij de paarden. Hun 'winterweide' is heel drassig, neen, laten we maar zeggen: deze weide is heel nat. Finn en Leonneke spelen zo graag met water en deze modderpoel trekt hen enorm aan. De paarden zijn eerder rustig en maken zich niet druk om die twee belhamels die zich hier eens goed vuil komen maken.


Leonneke raakt ook nog wel eens in de ezelsweide en dat is wat anders! Onze ezels kunnen onze honden niet zo goed hebben... Ooit las ik wel eens van een zeldzame vriendschap tussen een ezel en een hond, maar onze ezels hebben het al zo moeilijk met mekaar dat een hond in de buurt er echt teveel aan is...


Toen Kenny de ezels vandaag even op een andere wei wilde zetten, kwam Leon echt in de problemen. Juleke kwam iets te snel op hem af en als kleine pup toonde Leonneke zich direct onderdanig en ging op zijn rug liggen. De ezel begreep dit signaal echter niet en begon te stampen. 😱 Ondertussen was ook Klaartje al in de buurt, ook slecht gehumeurd... Kenny kon de ezels toch nog naar de groene weide lokken en Leonneke kwam er met de schrik vanaf... Hij is nu (even) heel bang van de ezels. Hopelijk vergeet hij dit voorval niet te snel en gaat hij niet meer snel langs bij de ezels!


bottom of page