top of page

De lente

Het is vandaag 1 mei en de lente is nu pas echt begonnen! Het mooiste van de lente vind ik het groen. Op een dag merk je dat alles terug groen is. Wel vandaag heb ik dat gemerkt: alles is groen! Enkele bomen zijn wat trager: de amberboom bijvoorbeeld: hij heeft nog maar kleine blaadjes. De moerbeiboon heeft helemaal nog geen bladeren: elk jaar vragen we ons af of hij niet dood is gegaan tijdens de winter. Ook dit jaar zal het wel weer in orde komen: de moerbeiboom is in onze tuin echt de laatste die de lente aanvaardt.


Zelfs het gras begint eindelijk te groeien. Doordat onze tuin zo fel belopen is, duurt dat ook wat langer dan in andere tuinen. Daardoor is onze tuin niet echt meer een 'blotevoetentuin'. Vroeger, toen Silke klein was en ook bij de eerste schoolbezoeken konden we nog zeggen: "Trek je schoenen maar uit en loop door het malse gras..." Dat is spijtig genoeg voorbij...


Ondertussen genieten we natuurlijk ook nog van de bloesems: alle fruitbomen en ook enkele sierstruiken staan volop in bloei en zorgen voor een mooie witte schakering tussen al dat groen.

Een heerlijke periode!

bottom of page