top of page
  • Boer Jef

BESSEN


Stilaan beginnen onze bessenplanten terug te herleven.

Een gedeelte van onze groententuin hebben we ingericht als bessentuin : er staan frambozen, bosbessen en aardbeien. We hebben al ervaren dat kinderen onze bessen geweldig vinden. Veel van hen weten totaal niet meer hoe zo'n plant eruit ziet, laat staan hoeveel beter een versgeplukte bes kan smaken...

Het is dan ook telkens mooi om te zien hoe kinderen mee helpen bessen plukken, wanneer ze uiteindelijk rijp zijn. Eerst vragen ze ons heel voorzichtig of ze zo'n besje ook eens mogen proeven, maar eenmaal de bes in de mond en de smaak ervan geproefd, is de verleiding heel groot om de bessen alleen nog maar richting mond te sturen! Uiteindelijk weten we dat op die manier meer dan de helft van onze bessen onze confituur niet haalt, maar de stralende gezichten van de kinderen maakt dit ruimschoots goed.

Hopelijk gaat het weer binnenkort eindelijk de goede en warmere richting uit, zodat we een mooie oogst hebben dit jaar. Dit hopen we, samen met de kinderen!

bottom of page