top of page
  • Boer Jef

PAARTIJD BIJ DE CHINCHILLA'S

Het is blijkbaar paartijd bij de chinchilla's... Hoe weten we dat? Wel, als de mannetjes beginnen te vechten is het zover! We hebben 3 chinchilla's: twee grijze en een zwarte. De zwarte is de moeder. Er was dus een strijd aan de gang tussen vader en zoon. Eéntje was al wat gehavend; we hebben hem apart gezet.

Chinchilla's zijn, zoals je wellicht weet, zeer schattige, pluizige beestjes. Je kan ze handtam maken. Bij ons zijn ze dat niet, ook al bijten ze ons niet. Al zijn ze wat schuchter, toch kunnen we ze wel gemakkelijk pakken. Al houdt dat toch altijd risico's in: chinchilla's zijn zeer stressgevoelig. Naar het schijnt zouden ze zelfs hun staart loslaten als je ze daar vastneemt... Gelukkig nog niet meegemaakt!

Chinchilla's zijn nachtdieren en als je onze chinchilla's wil zien, doe je dat best bij valavond. Dan worden ze levendig, klauteren ze op de takken in hun hok en nemen ze hun dagelijkse zandbad.

bottom of page