top of page
  • Boer Jef

Een nieuwe bewoner...


Vandaag is er een schaap uit de Noorderkempen bij ons komen wonen. Neen, geen Kempisch schaap, maar een schaap dat leefde bij een gezin in Kalmthout. Het schaapje leefde daar in een groepje van 3, maar onlangs zijn de twee andere schapen gestorven en bleef zij eenzaam en alleen achter. Vandaar...


Ons nieuw schaap is een Ouessant-schaap. Het past perfect bij onze kudde. Onze eigen kleine kudde bestaat uit allemaal bruine Ouessantjes en daarom zijn we blij dat er nu terug een 'zwart schaap' bij zit. Ouessantjes kunnen trouwens ook wit van kleur zijn. De schaapjes zijn niet groot, ze behoren tot één van de kleinste schapenrassen ter wereld. Ze zijn afkomstig van een eiland voor de Bretoense kust. Het weer is daar vaak slecht en de grond is er schraal. Ouessantjes zijn dan ook harde beestjes, maar ze zijn zo lief en zo vrolijk!

Als de lente begint, huppelen ze werkelijk door de weide. Wij laten onze schaapjes jaarlijks scheren. Ze hebben werkelijk heel veel pels. Telkens weer is het schrikken wat voor magere beestjes het zijn als ze hun jasjes uitdoen.


De rammetjes zijn echt wel het mooist: hun gekrulde horens zijn werkelijk prachtig, maar je moet er wel voor opletten. Een kleine Ouessant ram van ongeveer 50 cm hoog kan zo maar een volwassen man omver lopen!

bottom of page