top of page
  • Boer Jef

Een nieuwe vogelkooi

Ook dit jaar hebben we weer veel hulp van twee stagiaires uit de richting 'Dierenzorg' in Geel. Yana en Febe werken hier vanaf september elke vrijdag. Hun werk bestaat vooral uit stallen mesten en dieren verzorgen.


Febe en Yana moesten voor hun eindwerk (geïntegreerde proef) ook echt iets verwezenlijken op hun stagepost, maar wat...? Samen met hen kwamen we op het idee om een nieuwe vogelkooi te bouwen. Onze vogelkooi is wat versleten en de vogels staan ergens in een hoekje van onze tuin, waar ze nauwelijks te zien zijn en waar de vogels zelf ook nauwelijks iets zien.


Jef, Silke en Kenny hadden de panelen klaargelegd en de week voordien hadden we samen voor een stevige betonnen vloer gezorgd: een zeshoek, want dat zou de vorm van de kooi worden.


De panelen moesten in elkaar geboord worden met speciale vijzen. Je zou denken: een werkje van niets, maar dat was zeker niet het geval: Yana en Febe moesten echt al hun krachten gebruiken om met de vijzen door het aluminium frame te geraken. Tegen de middag stond de kooi toch in elkaar! 👍


Tijdens de namiddag begon het leukere werk: het inrichten van de kooi: zand op de grond, takken vastboren en vogelkastjes hangen... Het resultaat is prachtig!


En tot slot: de vogels in de kooi zetten, met stevige handschoenen: parkieten kunnen echt wel doorbijten met hun kromme snaveltjes! Eentje beet iets té hard en ging vliegen, maar de anderen kunnen nu genieten van hun propere, grote kooi, hun nestkastjes en hun mini-bosje van takken en struiken!


bottom of page