• Boer Jef

Leonneke is er!

Zondag 6 maart. De hele voormiddag zat ik in spanning te wachten: zouden ze Leonneke bij hebben? Deze morgen waren Jef, Silke en Kenny vertrokken richting Wallonië: ze gingen er 'Leon' ophalen. De vraag was echter of ze Leon wel zouden meekrijgen... Hadden ze haar gewoon mogen zien of werden we gewoon niet goed genoeg bevonden als baasjes voor 'Leonneke'? Iets na de middag kreeg ik een verlossend telefoontje: ze hadden Leon bij!


Oké, is zal het nu maar zeggen: Leon is onze nieuwe hond, een 'Leonberger'. Ja, ik weet het, we hebben al drie honden, maar toch... 's Avonds als ze alle drie lagen te slapen, merkte ik dat er echt nog genoeg plaats was voor een vierde hond 😄.


Op mijn verjaardag zei ik opeens, heel gedurfd: "Jef, krijg ik een Leonberger-pup?" "Alsjeblief zeg!" was het antwoord. Ik had mijn plannetje echter goed voorbereid en gaf Jef twee goede redenen waarom we nu nog een hond moesten bijnemen. Ten eerste: Finn is nog jong en speels. Als we twee jaar zouden wachten, zitten we weer met een druk ding in huis. Ten tweede: ik kan toch niet op Lara's dood zitten wachten om dan eindelijk een nieuwe grote hond in huis te halen...? "En jullie staan daar achter?" vroeg Jef aan Silke en Kenny. "Jaaaa!" klonk het en hun ogen glinsterden net iets te hard. Jef smolt...


's Avonds begon de zoektocht en nu, een goede maand later, ligt 'Leonneke' hier te slapen - tussen de drie andere honden.