top of page
  • Boer Jef

Start van de schoolreizen

Het seizoen kon nu echt van start gaan: gisteren en vandaag hebben we onze eerste scholen terug ontvangen! 's Morgens stapten de kinderen onze tuin binnen: mooi op een rijtje, rugzakjes op de rug. Het was zeer mooi weer en de jasjes mochten al snel aan de kant. Van ravotten in de tuin krijg je het best wel warm...

Zoals altijd bij schoolbezoeken, werden er verschillende groepjes gemaakt en via een beurtrol konden de kleuters met boer Jef de dieren gaan voederen, koekjes bakken met Marleen en natuurlijk spelen onder toezicht van de juffen en meester.


Het recept van onze koekjes geef ik nog wel eens, maar ik kan al één ding verklappen: gebruik geen zelfrijzende bloem! Gisteren maakte ik die fout voor de tweede keer en de mooi gevormde koekjes werden in de oven terug één geheel, ai-ai-ai! 😮 Een ezel stoot zich toch geen twee keer aan dezelfde steen... 😁


Verder verliep alles rustig en gemoedelijk. Kinderen houden van onze dieren, maar onze honden zijn vaak toch het grootste succes. Ze laten zich immers met plezier aaien en het genot komt dan ook van beide kanten. Onze oude Lara blijft de favoriet. Gisteren kreeg ze weer eens een nieuwe naam: 'Goudlokje', mooi hé!? Later op de dag werd het gewoon 'Lokje'.


bottom of page