• Boer Jef

HOUT-LABEUR


Dit jaar moest er echt wel heel veel hout verwerkt worden in de winter. De knotwilgen werden na 3 jaar nog eens gesnoeid, er was veel afvalhout van de afgebroken konijnentipi's maar vooral: verschillende bomen hebben ons dit jaar in de steek gelaten...

De bomen die we nooit van ons leven kwijt wilden, gingen er eerst aan. De oude wilg die al op de grond stond toen we hem aankochten sneuvelde eerst: een rukwind nam hem te grazen. Een tijdje bleef er nog één gedeelte rechtstaan, maar ook dat moest er uiteindelijk aan geloven. Veel hout als gevolg, maar onze lievelingsboom was weg... De boom waar ooit zo'n mooie kampen in werden gemaakt, weg!

De fiere wilde kastanje was de volgende: hij was het slachtoffer van een blikseminslag. In het midden ontstond een kloof en de wind maakte de klus verder af. Weg mooie kastanjeboom...