top of page

LENA'S BLOG

Ben je rond de veertig en begint er iets te kriebelen? Je doet je werk nog graag, maar toch...  Je verlangt naar iets anders. Hoe vaak hoor je dat niet?

Wel, ik heb het gedaan! Ik heb mijn job achter mij gelaten en ben iets anders begonnen. 

 

Na twintig jaar in het onderwijs was het tijd voor iets nieuws. Niet dat ik mijn job beu was: ik hield echt wel van het lesgeven en van het omgaan met jongeren. Maar daarnaast waren er toch wel wat dingen die zwaarder begonnen te wegen: de dagelijkse sleur en het vreselijke treinreizen zorgden ervoor dat ik toch uitgeblust raakte. 

 

Iets anders dus, maar wat? Het lag voor de hand, ja: ik had geluk... Voor ons lag het voor de hand! 

 

We gingen een kinderboerderij opstarten. Schitterend... ik zou mijn liefde voor het omgaan met kinderen niet moeten verloochenen en bovendien zouden mijn hobby's mooi geïntegreerd kunnen worden in mijn job: omgaan met dieren, tuinieren, knutselen, doe-het-zelven en gewoon fysiek hard werken. 

 

En dat nog wel met veel andere pluspunten: zelden weg van huis, zelden reizen met de trein en leven op mijn eigen ritme, dat al snel het ritme van de natuur bleek te zijn. 

 

De beslissing was snel genomen, maar er moest natuurlijk nog wel wat gebeuren... 

 

Ik ben nu 50 en we hebben 11 jaar een kinderboerderij. In mijn blog wil ik jullie vertellen hoe die tot stand is gekomen. Na 11 jaar zijn er heel wat verhalen te vertellen: over de dieren vooral, maar ook over onze bezoekers, de kinderen. 

 

Als je mijn verslag leest, zal je bovendien heel wat te weten komen over wat er achter onze tuin schuil gaat: het harde werk en de tegenslagen, maar zeker ook het genieten van het dagelijks creatief bezig zijn. 

 

Hobbytuinders, dierenliefhebbers en kleine doe-het-zelvers zullen zeker wat kunnen herkennen... 

bottom of page